Jocuri si activitati pentru copiii mici - krbaby.ro

Jocurile si activitatile pentru copiii mici sunt esentiale, deoarece ei au nevoie sa isi consume energia, dar si sa aiba parte de activitati educative si placute. Daca in trecut accentul nu se punea atat de mult pe activitati pentru copiii mici, in ziua de astazi acestea devin esentiale pentru buna dezvoltare a prichindeilor. Atunci cand iti doresti sa petreci timp de calitate cu micutii, iata ce jocuri si activitati merita puse in practica si care sunt cele pe care este recomandat sa le eviti. 

Cuprins:
 

Ce jocuri pentru cei mici sa NU incerci

1 jocuri pentru cei mici - krbaby.ro
 

Exista anumite jocuri care nu sunt potrivite pentru cei mici, fie pentru ca nu aduc vreun beneficiu, fie pentru ca pot dauna dezvoltarii lor. Iata ce activitati sa eviti sau sa nu practici foarte des cu copiii:

  • Jocurile pe tableta sau telefon. Expunerea copiilor foarte mici la tablete, telefoane sau calculatoare poate dauna. Lumina ecranelor le poate afecta ochii, atunci cand acestia petrec prea mult timp in fata lor. De asemenea, un copil care este obisnuit cu prea mult timp in fata ecranelor si prea putin timp petrecut in compania altor persoane, poate dezvolta probleme de comunicare.

  • Jocurile pe care cel mic le refuza vehement. Daca cel mic refuza sa se joace un anumit joc, fie pentru ca nu ii place sau chiar fara motiv, atunci nu insista cu respectiva activitate.

  • Jocuri care nu se potrivesc varstei. Alege intotdeauna activitati si jocuri care se potrivesc varstei copilului tau. Atunci cand alegi activitati prea simple, s-ar putea ca acesta sa se plictiseasca, iar atunci cand alegi jocuri prea complicate pentru varsta lui, acesta s-ar putea simti depasit.
     

Idei de activitati pentru copiii mici de 1-2 ani

2  Idei de activitati pentru copiii mici de 1-2 ani - krbaby.ro
 

Copiii mici de 1, 2 sau chiar 3 ani pot incerca o varietate de activitati distractive si educative. Am pregatit pentru tine cateva exemple care sa te inspire:

  • Jucarii educative. Poti alege jucarii din lemn, animale de plus sau orice alt tip de jucarie care sa aiba si o componenta educativa. Spre exemplu, opteaza pentru obiecte care il pot ajuta pe cel mic sa invete animale, cifre, forme, culori sau cuvinte, cum ar fi o jucarie de plus care vorbeste sau cuburi de joaca.

  • Descoperirea muzicii. Muzica poate fi o activitate placuta si educativa pentru copii. Lasa-ti copilul sa descopere muzica, fie cea clasica, fie cateva melodii pentru copii, iar daca observi ca ascultarea ii face placere, ii poti cumpara un instrument muzical pentru varsta lui.

  • Bucuria culorilor. Ofera-i celui mic carti de colorat si creioane cerate sau pur si simplu foi albe si creioane de colorat. Astfel, va incepe sa se joace cu culorile de la o varsta frageda si isi va exersa creativitatea. Nu uita sa alegi numai produse care sunt sigure si sa il supraveghezi mereu in timp ce coloreaza sau se joaca. 
     

Idei de activitati de invatare pentru copiii foarte mici

3 Idei de activitati de invatare pentru copiii foarte mici
 

Copiii foarte mici se pot bucura de activitati de invatare si de jocuri, incepand de la aproape un an. Iata cateva idei de activitati ce pot ajuta un copil mic sa descopere lumea inconjuratoare:

  • Lasa-l sa exploreze in natura. Un bebelus poate incepe sa exploreze, usor si sub atenta ta supraveghere, natura. Acest lucru se poate intampla dupa ce incepe sa faca primii pasi, insa, ai nevoie de o zona sigura, cum ar fi curtea ta sau gradina bunicilor ori a unor prieteni. Permite-i sa exploreze spatiul verde alaturi de tine si vorbeste cu el despre tot ceea ce intalneste, de la vietati, pana la flori.

  • Incearca jucarii pentru bebelusi. Jucariile il pot face pe cel mic sa se distreze, dar si sa invete despre numere, animale sau culori. Alege mai multe tipuri de jucarii pentru ca cel mic sa isi aleaga preferatele.

  • Prezinta-i carti pentru bebelusi. Chiar daca un copil foarte mic nu poate citi, ii poti prezenta carti pentru bebelusi, care il pot fascina cu poze si imagini deosebite. Citeste-i chiar tu povestile din carti, insa, lasa-l sa priveasca singur imaginile si sa le atinga ori sa dea paginile singur daca doreste.

Jocurile pentru cei mici pot fi distractive si educative indiferent de varsta. Creativitatea, memoria si alte abilitati esentiale se pot exersa cu ajutorul jucariilor, ale cartilor pentru copii si ale artei, precum muzica sau desenul. Nu uita sa alegi intotdeauna activitati sigure pentru cei mici si sa nu insisti ca acestia sa practice activitati care nu le plac sau nu le trezesc interesul.


Sursa foto: Pexels.com